Polisen jublar

Nu är Polisen nöjda, så klart! De får tillgång till alla medborgares fullständiga kommunikation (minus snigelpost?), internetleverantörerna paketerar, de övervakade betalar och motstånd i form anonymisering förbjuds.

     "O wonder!
     How many goodly creatures are there here!
     How beauteous mankind is!
     O brave new world
     That has such people in it!"

 

Eller för att låta sig inspireras av annan bra litteratur, låt oss uppmana regeringen att starta ett riktigt Ministry of Truth som kan knyta i hop säcken ordentligt. Jag ställer upp som Thinkpol så kanske vi kan slippa den förödelse som crimethink sprider i vårat samhälle av idag. Nån annan som är med på att bli tankepolis?

Se även:

Läs även andra bloggares åsikter om Datalagringsdirektivet

  2 kommentarer

  1. Visserligen är det en klen tröst, men detta direktiv medför alltså inte (om det träder i laga kraft) att innehållet i telefonsamtal och de andra kommunikationsformerna sparas, utan “bara” information om vem som skickade det till vem vid vilken tidpunkt på vilken plats.

  2. För min del ser jag det som det största problemet. Vad jag skriver i mina e-postmeddelande, sms eller vad jag säger i telefonsamtal är sällan intressant för någon utom den jag riktar min kommunikation till, vad jag tycker kan man läsa om på min blogg.

   Det som är riktigt otäckt är när staten kan börja kartlägga medborgarna genom att skapa “sociala kartor”, vilket nu blir mycket enkelt. Att de dessutom i detalj kan spåra var enskilda medborgare befinner sig genom de detaljer som sparas om var mobiltelefonsamtal görs, gör inte saken bättre. Man måste inte heller vara konspiratoriskt lagd för att se problemen med vad korrupta (eller för den delen svartsjuka) poliser kan göra med dylik information.

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  Switch to our mobile site

  Page optimized by WP Minify WordPress Plugin