Mer gästbok

Igår blev det ett inlägg om min nya gästbok som jag skrivit i PHP. I dag blir det en update på den fronten. Jag har nu förbättrat skyddet mot SQL-injektioner och lagt till en funktion som skickar e-post till en e-postadress som man kan specificera i vars.php. I den finns nu mera de tre variablerna:

//E-mail settings
//$to = "user@domain.com";
//$subject = "Your subject here";
//$message = "Your message here";

För att starta funktionen ändrar du bara så att din e-postadress finns mellan citattecknen vid //$to och skriver sedan ditt ämne på samma sätt vid $subject och naturligtvis ditt meddelande vid $message slutligen tar du bort de dubbla snedsträcken som förgår de tre variablerna, då kommer gästboken att skicka ett mejl till dig så snart en ny kommentar lämnats. Det förutsätter dock att du har en mejlserver på din maskin och att du har den uppdaterade versionen av koden som finns här:

Se även:

Läs även andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin