Despotify nere efter uppdatering av Spotify

I går kom despotify, den fria Spotifyklienten, i dag fungerar den inte (i alla fall inte hos mig). Förmodligen pga den här uppdateringen.

Trist att Spotify valde den här vägen, nu återstår att se hur lång tid det tar för #hack.se att fixa en egen uppdatering (hade egentligen tänkt mig att skriva en Despotify howto idag, men det får bli när uppdateringen kommer i stället;)).

Om någon där ute är duktig på ssl-kryptering och C, kolla gärna om du kan göra nått åt koden, du kan hämta den här:

Se även:

Läs även andra bloggar om , ,

11 kommentarer

 1. ”Trist att Spotify valde den här vägen”

  Tssss… Vad hade du väntat dig? Trist att ni väljer att gå den vägen ni går. Och tur att ni är så få. Bara en fråga; beror intresset för att sabba för Spotify på att ni verkligen gillar programmet, eller för att ni verkligen inte gillar det?

 2. @ Joe Buck: Vaddå ”sabba för Spotify”? De ska vara glada att nån skriver ett användabart program åt dem.

  För min del beror intresset för Despotify på att jag vill kunna använda Spotifys tjänst på ett sätt som funkar för mig. En windowsklient i wine är ingen bra lösning eftersom jag bland annat vill kunna skripta med den klient jag använder och det är då vilktigt att det finns ett bra CLI, vilket inte är fallet med den stängda klienten.

  @mopp: Nice, jag lägger upp en patchad version av session.c tills den letar sig ned i tar-ballen på source forge.

 3. Men varför tas i så fall reklamen bort i Despotify (om jag är korrekt informerad)? Det, om något, är väl att sabba den ekonomiska grundförutsättningen för Spotify.

 4. @Joe Buck: Tja om du läser i Despotifys FAQ så framgår varför man inte brytt sig om att implementera annonserna:

  We have not implemented support for ads since its pointless in an open source client. Patching away the ad-routine is just too simple. We strongly believe that you should pay for the premium service if you want to use the open source client.

 5. Jo, jag såg det nu. Tycker dock att det är ungefär lika mycket trovärdighet i ett sådant uttalande som när releasegrupperna skriver att man absolut ska köpa en cd eller dvd för att stötta artisterna… Eller hade du tänkt köpa premium för att använda programmet? (För att ta ett exempel.)

  Vi får väl se vad som händer. Just nu är det väl bara en mycket liten grupp människor som har behov av despotify. Dvs ungefär samma anledning som varför Spotify enbart valt att tillhandahålla en wine-workaround.

 6. Det är möjligt att vi är ganska få, men tydligen finns det tillräckligt många som är missnöjda med Windows/Mac-upplägget för att man satt sig ned och skrivit en egen klient 😉

  Som du kan läsa i mitt första inlägg om Despotify uppmanar jag alla att skaffa premiumkonto. Jag är i dag dock lite mer försiktig och kommer avvakta utvecklingen innan jag tycker det är glasklart att man ska skaffa premiumkonto, om Spotify låter utvecklingen fortgå finns det dock inget att tveka om.

 7. Sådana här program är kanske oundvikliga, men jag har ändå lite funderingar:

  Om det inte finns något intresse av att sabba för Spotify, utan att man faktiskt tycker det är en bra tjänst, varför döper man då sitt program till Despotify?,( vilket ger associationer till avspotifiera, radera spotify osv.)

  Dessutom använder sig väl programmet fortfarande av Spotifys servrar som grundarna har bekostat ur egen ficka, utan någon hjälp från skivbolag (som ju länge motsatte sig hela iden om spotify),. Jag tycker det är coolt att folk vågar satsa på nya lösningar och chansa med eget kapital. Jag tycker det är mindre coolt att folk anser sig ha rätt att använda sig av deras hårdvara för att man kan.

  Man kan ju jämföra med fildelning som trots allt bygger på att folk delar med sig av varandras hårdvara å internetuppkoppling och således tillsammans tillverkar den digitala kopian utan att ta någon fysisk eller digital kraft från exemplartillverkarna .Så är ju dock inte fallet här. Nu använder man sig av någon annans hårdvara utan att fråga om lov. Och man gör det på privatpersoners bekostnad dessutom.

  Det enda som kan göra detta något sånär rumrent är väl om alla despotifyanvändare, vilket du uppmanar till, använder sig av premiumvarianten. Den som däremot inte gör det snyltar på ett sätt som man aldrig tidigare sett i pirathistorien.

 8. @Karl: Spotify är ett aktiebolag, vilket gör att det inte är privatpersoner det handlar om:
  http://www.spotify.com/en/about/contact/

  Det har dock underordnad betydelse imho.

  Här är det viktig i min mening, Spotify är en cool tjänst, med ett antal brister:

  1. Man använder sig av öppna protokoll, men har en sluten klient, vilket ju är som att be om att få en inofficell klient skriven. I stället hade man kunna välja att släppa en öppen klient från början. Personligen gillar jag inte att installera program som jag (och andra) inte kan kika på vad de egentligen gör.

  2.Man har inte skrivit en klient för *nix, vilket också är att be alla *nix hackare om en inofficell klient.

  3. Man har inte implementerat nått CLI, vilket gör att viktig funktionalitet saknas i den stängda klienten.

  Jag är förövrigt övertygad om att det skulle vara enkelt att fixa så att annonserna också kommer dem till del som väljer att använda en inofficiell klient om man valt att gå den öppna vägen från början, nu har man i stället valt att bara släppa en stängd klient och bara för ointressanta operativsystem. Jag tror dock inte att det är försent att lösa den frågan ännu, bara man från Spotifys sida förstår att det går att tjäna pengar utan en stängd klient.

  Sedan skriver du ”Den som däremot inte gör det snyltar på ett sätt som man aldrig tidigare sett i pirathistorien.”. Jag vet inte det pirathistorien är lång och hård, det är ingen idé att ta till övertoner när duktiga programmerare täpper till brister i andras tjänster…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Switch to our mobile site

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin