Årsmöte i Wikimedia Sverige

I dag håller Wikimedia Sverige årsmöteKungliga Biblioteket i Stockholm kl 14.00. Det går bra att bli medlem på plats.

För att fira denna tilldragelse har Lennart Guldbrandsson och Johan Schiff från föreningens styrelse skrivit en debattartikel i Svenska Dagbladet om riskerna med det utökade skydd av upphovsrätten som kommit på senare år och som nu riskerar att bli ännu starkare. Artikeln är väl värd att läsas. Gör det. Ulitmat handlar det om hur man ser på kultur. Är kultur något som är viktigt för hela mänskligheten, eller är kultur en företeelse som endast går ut på att försörja ett litet antal skivbolagsdirektörer och filmskapare?

Som motkraft till denna inlåsning av kultur finns  bland annat Wikimedia och Creative Commons, visa ditt stöd för fri kultur och dyk upp på årsmötet i dag och gå med i föreningen.

Läs även andra bloggar om , ,

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin