Earth Hour

I dag är det Earth Hour mellan klockan 20.30 och 21.30. Earth Hour är ett initiativ som Världsnaturfonden tagit och som har målet är att en miljard människor över hela jorden ska delta genom att släcka ljuset under en timme. Givetvis kommer jag och min familj att delta och för min (och eran del) innebär det att den här bloggen kommer ligga nere eftersom jag förutom att släcka ljuset även kommer stänga av mina servrar. I stället kommer jag skicka all webbtrafik vidare till min mobiltelefon. Det känns ok att ha den i gång eftersom den går på batterier. Hur ska du uppmärksamma Earth Hour?

Se även

Läs även andra bloggar om , ,

6 kommentarer

 1. Har du mobilen på måste du ju ändå ladda den sen…

  För min del tycker jag det är en idiotisk timme. Vad ska man göra? Sitta och stirra ut i mörkret? Hade det varit mitt på dan hade jag kunnat köpa det, för då kan man ändå sitta och läsa en bok eller något.

  Jag hade med all sannolikhet struntat i det, för det är ett sådant pyttelitet sandkorn i Sahara att det hur som helst inte kommer att ha någon betydelse, vilken poäng man än vill försöka bevisa.

  Nu är det dock så att min dygnsrytm i vilket fall ändå är så störd att jag förmodligen kommer sova då, dock…

 2. Tänd ett stearinljus och läs en bok. Det är klart att man kan säga att symbolhandlingar inte betyder nått, men det gör de. Det är viktigt att visa politikerna att vi bryr oss om klimatet. Annars är risken stor att de inte kommer verka för några förändringar alls, för att de inte tror att de kommer bli straffade när de inte gör nått alls. Vi måset visa att det finns ett tryck i frågan.

 3. Det görs ju redan så mycket mer här än i stora andra delar av världen. Läs gärna i min blogg om varför hela hållbar utveckling-tänket är galet.

  Visst måste vi tänka på miljön, men hur mycket vi än gör i det här lilla landet är det ändå en droppe i havet jämfört med utvecklingen under de 10 närmsta åren i Kina och Indien.

 4. Varje 1000-mila resa börjar med ett steg som kineserna säger. Hur ska vi kunna sätta press på Indien och Kina att ta miljötänkande på allvar om vi som startade allt inte går i bräschen. Och det är aldrig fel att låta människor känna sig involverade – och se att det finns så många andra jorden runt som känner likadant. Inget företag och ingen politiker kommer genomföra några förändringar om de inte krasst ser att det kommer löna sig.

  En sak jag inte riktigt förväntat mig var hur jag timmarna efter EH fortfarande gick och reflekterade över varje lampa jag tände och såg till att släcka dem när jag gick ut ur ett rum

 5. Det som är intressant med det här är ju att vi (arkeologer) kan se att andra befolkningsgrupper tidigare utrotat sig själva (eller andra arter) genom att överutnyttja naturresurser (som jag redan skrivit på Grillos blogg). De tidigaste bevisen jag känner till är 40 000 år gamla och handlar om överutnyttjande av skölpaddor i främre orienten. Därefter finns många andra exempel. Visst, det har även funnits andra gånger då männsikor utrotat sin näringsbas och lyckats flytta över till andra, till exempel i Kalifornien där det väl slutade med att alla levde av ekollon tillslut. Jag vet dock inte om jag tycker att det är en bra idé att dra från naturresurs till naturresurs och göra slut på dem en efter en. Särskilt inte när det handlar om andra levande varelser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin