Guide till MediaWiki på svenska

Jag har tillsammans med David Öhlin skrivit en guide till MediaWiki på svenska på uppdrag av Stiftelsen för internetinfrastruktur. Nu har den äntligen kommit och den går att ladda ned här:

Guiden tar upp hur man kan använda MediaWiki för att bygga en webbplats och täcker det mesta man behöver för att komma i gång. De mer avancerade delarna ströks (tyvärr) så jag antar att jag får skicka upp de delarna här på bloggen fram över. En del av materialet känner ni som är trogna läsare igen från äldre poster här på bloggen och återigen annat har vi tagit från hjälptexter på Wikipedia.

Guiden kommer inte att tryckas i första vändan utan kommer finnas tillgänglig som pdf, eventuellt blir det en tryckning längre fram, men detta är ännu inte klart. Guiden är för övrigt utgiven under GFDL 1.3. Det som skapade efterfrågan för guiden var projektet Webbstjärnan, men den är skriven på ett sådant sätt att den skall kunna vara till hjälp för alla som vill bygga en egen Wikisite med MediaWiki (minus installationen).

Ni har väl föresten inte missat att vi nu också supportar MediaWiki på svenska med hjälp av en mejllista? Gå in här för att registrera dig:

Se även:

Läs även andra bloggar om , , , ,

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin