Hej då rättsstat, hallå polisstat

I dag visar det sig att domaren i rättegången mot the Pirate Bay varit medlem i  Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU) tillsammans med Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted , suttit i styrelsen för  Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR) och jobbat i hop med Monique Wasted på .SE. "Jag har inte bedömt att jag varit jävig" svarar domaren Tomas Norström. Jag tycker att denna insyn i Norströms bedömningsförmåga förklarar ett och annat vad gäller domen…

Då var Norström den andra korrupta personen i den här rättegången, efter den mutade polisen Jim Keyser. Bra, då vet vi vilken standard vi har på rättssystemet då. Det kanske inte räcker att göra nått åt lagarna när de personer som ska slå vakt om dem beter sig på det här viset.

Som om inte detta var tillräckligt ledsamt som verkar det som om vi förlorat slaget om "de närstående rättigheterna" i EU-parlamentet. Andreas Sjölander rapporterar att det så kallade Upphovsrättsdirektivet röstats igenom och att skyddet för inspelningar nu skall vara 70 år i stället för 50 år. En artist som släpper en skiva i 30-års åldern skall nu kunna tjäna pengar på inspelningen ända tills denna är 100 år gammal. Vänta lite, sa jag att artisten skulle kunna tjäna pengar? I verkligheten är det här förstås en lag som är till för att skydda skivindustrin. Ännu en lag som är till för att skydda upphovsrättsindustrin på bekostnad av samhället och kulturkonsumenterna.

Rösta på Piratpartiet den 7 juni.

Se även:

Läs andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin