Ny hemsida

Jag har länge varit fundersam på hur jag skulle göra med min hemsida mickenordin.se. Jag installerade Drupal i någon tanke att jag skulle lära mig en till CMS, men det blev inte mycket till innehåll. Något som också störde mig var det disparata utseendet min site fick, WordPress såg ut på ett sätt medan Drupal såg ut på ett annat. Så var det ända tills den enkla lösningen slog mig: jag installerade en till MediaWiki, vid sidan av min testwiki, och sedan portade jag WordPresstemat till ett eget MediaWikiskin.

Resultatet kan du se här: av länkarna ovan är det bara "blogg"-länken som går till WordPress, resten går till MediaWiki. På MediaWikin finns också den extension som jag skrivit tillsammans med David Öhlin: DynamicTabs, den används  i det här fallet för att gömma länkarna "redigera", "historik" osv på wikin, eftersom det bara är jag som ska redigera där.

Att porta temat var tämligen enkelt, jag kopierade helt enkelt exempelskinnet som finns på MediaWiki.org, skrev om det till att innehålla samma element som WordPresstemat och sedan flyttade jag över lämpliga delar av css:en. Temat som jag använder kommer förövrigt från SiteGround.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *