Några korta tankar innan valet

I morgon är det val till europaparlamentet. Eftersom min fru tycker att det är viktigt att hela familjen går och röstar på själva valdagen har jag inte förtidsröstat. Jag vill dock ta tillfället i akt att meddela hur jag kommer rösta. Som  så många andra kommer jag att kryssa piratpartiets andranamn Amelia Andersdotter. Skälet till det är hon verkar mycket snabbtänkt, intelligent och brinner för rätt frågor. Hon förstår också att piratpartiets frågor har återverkningar utanför internet, mycket bra! Kolla bara här där hon äger KD:

Jag vill också säga ett par ord till er som oroas över att Rick Falkvinge i flera medier kallas "ultrakapitalist". Citatet kommer från en intervju i tidningen Fokus och jag vill bara uppmana alla att också läsa fortsättningen, här är hela citatet:

– Jag kallar mig ultrakapitalist och det var så jag kom in på de här frågorna.

Men piratpartiet är på intet sätt ett högerparti, menar Falkvinge. På sätt och vis kan han till och med tala om att piratpartiet slåss för en form av digital kommunism, där alla får bidra efter förmåga och där resultatet fördelas efter behov.

Grundtanken är emellertid att höger-vänsterskala blivit förlegad. Striden står nu om medborgarnas rättigheter – den absolut viktigaste frågan, enligt piratpartiet.

En "ultrakapitalist" som slåss för "digital kommunism" och tycker att höger-vänsterskalan är förlegad alltså. Med det sagt hoppas jag dock att piratpartiet väljer den gröna gruppen i europaparlamentet, då skulle trovärdighetsproblemen som den här typen av obetänksamma uttalanden från partiledaren (partiledaren för ett parti som inte tar ställning i höger-vänsterfrågor bör naturligtvis inte kallas sig vare sig utrakapitalist, eller säga att han slåss för digital kommunism) medför vara betydligt mindre än vad som kan komma att bli fallet om piratpartiet går med i den liberala gruppen. Det är viktigt om piratpartiet skall komma att ha en chans i riksdagsvalet nästa år. Anledningen till att jag kan tänka mig att stödja piratpartiet är nämligen att piratpartiet inte tar ställning i höger-vänsterfrågor, piratpartiet är ett parti som kan samla motståndet från hela det politiska spektrat mot övervakningssamhället och de tendenser till  polisstat som vi så tydligt kan se idag. Alltså, till den det berör: kryssa Amelia, sluta säga dumma saker i media och gå med i den gröna gruppen i europaparlamentet!

Se även:

Läs även andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Switch to our mobile site

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin