Microblogg för servern

 

Lite roligt vardagspyssel kommer här.

Jag har just fixat ett litet backupscript för mina databaser, jag kom på att det vore kul om servern kunde skicka mig en dent på identi.ca för att berätta för mig hur det gått med backupen. Jag skapade alltså ett konto för servern och sedan lade jag in koden i backupscriptet. Så här blev det:

#!/bin/bash
if $( mysqldump  --all-databases --user=username --password=password > /home/micke/backup/daily_database_backup_temp.sql ); then
   mv /home/micke/backup/daily_database_backup_temp.sql /home/micke/backup/daily_database_backup.sql && curl -u username:password -d status="@micke Backup of all databases was successful at `date`" http://identi.ca/api/statuses/update.xml &> /dev/null;
else
   curl -u username:password -d status="@micke Backup of all databases failed at `date`" http://identi.ca/api/statuses/update.xml &> /dev/null;

I if-satsen kollar scriptet om det gick bra att göra backupen, i så fall flyttas den temporära filen över den gamla backupen och om det gick bra i sin tur så skickar servern en dent till mig. Om backupen inte gick bra får jag i stället meddelande om det. Får jag inget meddelande alls vet jag att det blev problem med att flytta den temporära filen över den gamla backupen.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin