DjVu-plugin för Unix/Linux

 

Riksarkivet har i dag startat en riktigt cool tjänst, där de tillgängliggör historiska kartor från 1600-talet och framåt. Tjänsten kräver dock att man har en DjVu-plugin till sin browser för att man skall kunna se på kartorna. So far so good. Men om man skall döma av mina vänner (och vänners vänner) på fejjan så verkar många ha missat att det finns ett plugin för DjVu som funkar i Unix/Linux och som dessutom finns i reposarna för Fedora, Ubuntu, Debian, Mandriva och Suse (för att inte tala om att det dessutom funkar för så roliga plattformar som OS/2, Solaris och Irix).

Kör du någon vanlig dist behöver du alltså bara köra: apt-get/yum install djvulibre-plugin och sedan kan du ha kart-orgie bäst du orkar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin