Bluetile – en tiling window manager för GNOME

Jag hittade just Bluetile som verkar vara en riktigt schysst fönsterhanterare för GNOME. Bluetile är baserad på Xmonad men anpassad för de som är mera vana med vanliga staplande fönsterhanterare. Bluetile startas bäst innefrån Gnome och metacity (funkade även bra från Compiz) genom att trycka alt+F2 och sedan skriver man helt enkelt in bluetile i kommandoraden som dyker upp. Bluetile ersätter då din vanliga fönsterhanterare och startar en lite howto för att hjälpa dig i gång. En annan feature är att man snabbt och enkelt kan växla mellan tileing och stacking mode genom att trycka på den knapp i den nya menyrad du får tillvänster där även flera andra förinställda snabbknappar för olika layouter finns. Innan du kan testa bluetile behöver du förstås installer, i ubuntu kör du:

sudo apt-get install bluetile

och så här blir resultatet:

1 kommentar

  1. Bluetile tar alltid och förstör copy-paste för mig. Den sammanfogar ctrl-c och musmarkeringsurklippen till ett och gör det allmänt svårt att t.ex. ctrl-c en text, markera en anna  och trycka ctrl-v 🙁
    Aja, för att bli av med den fula 'baren' till vänster kör man "killall bluetiledock" i fönstret som ploppar upp med super-r

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin