#kod100 dag 1

I dag har jag börjat mitt jobb med att få in mitt projekt begin in i Debian. Jag har gått med i de mejllistor man ska vara med i som en Debian Maintainer, jag har fått hjälp i kanalen #debian-mentors på irc.debian.org och jag har inteminst packat mitt projekt för Debian så att jag vet vad jag behöver göra samt lagt upp en såkallad ITP (Intent To Package) i Debians bugtracker: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=699113

Nu får vi se vad Debian tycker om mitt projekt, om de inte vill ha det har jag i alla fall chansen att lära mig en hel del om hur paketering och Debian fungerar. Inte så dåligt det heller.

En lustig grej som jag upptäckt i mitt paketerande är att jag får en varning av lintian om hardening-no-fortify-functions. En närmare granskning visar att det är följande funktioner som har problemet:

micke@build:~/begin-0.1.1$ hardening-check --verbose debian/begin/usr/bin/begin
debian/begin/usr/bin/begin:
 Position Independent Executable: no, normal executable!
 Stack protected: yes
 Fortify Source functions: no, only unprotected functions found!
        unprotected: memset
        unprotected: memmove
        unprotected: memcpy
 Read-only relocations: yes
 Immediate binding: no, not found!

Mina funktioner är alltså skyddade och jag har satt rätt flaggor. Problemet verkar komma från bugg #673112 så det verkar som om jag har gjort rätt i alla fall.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin